ORIGINAL SOKOS HOTEL PUIJONSARVEN UUDISTUS JATKUU

ORIGINAL SOKOS HOTEL PUIJONSARVEN UUDISTUS JATKUU

Perinteisen ja tunnetun kuopiolaisen maamerkin, Original Sokos Hotel Puijonsarven uudistus jatkuu.

Hotellia on uudistettu vaihe vaiheelta viimeisen kuuden vuoden ajan. Marraskuussa alkavassa rakennushankkeessa uudistetaan kattavasti päärakennuksen, niin sanotun Grand-osan kaikki 158 huonetta.

Päärakennuksen huoneiden pinnat ja kalusteet vaihtuvat uusiin. Valaistukseen ja tunnelmaan panostetaan erityisen paljon. Myös talotekniikkaan tehdään merkittäviä̈ parannuksia äänieristyksen, ilmanvaihdon ja turvallisuuden osalta. Lisäksi hotellin pääsisäänkäynti, sekä päärakennuksen puoleinen julkisivu uudistuvat.

Hotelli on päärakennusta lukuun ottamatta avoinna normaalisti uudistustöiden ajan. Remontissa oleva Grand-osa on suljettu ensimmäiset 13 viikkoa, jonka jälkeen tiloja avataan asteittain käyttöön.

Rakennusurakan päätoteuttajana toimii kuopiolainen Rakennuspalvelu Saneko Oy

”Olemme erittäin iloisia ja innoissamme, että saamme mahdollisuuden jättää oman työmme jäljen tähän legendaariseen ja ikoniseen kuopiolaiseen maamerkkiin. Tätä hanketta on työstetty jo hyvän aikaa, tällaisessa hankkeessa on ensiarvoisen tärkeää tehdä hyvä esisuunnittelu, että työt saadaan tehtyä aikataulussa”, Rakennuspalvelu Sanekon yrittäjä ja työpäällikkö Matti Luostarinen

Osuuskauppa PeeÄssä investoi kattavasti Pohjois-Savon alueen matkailuun. Hotelli Puijonsarven uudistus on yksi tärkeä osa näitä investointeja.

”Päärakennuksen huoneiden valmistuttua saamme tarjota tyylikkäästi elävän savolaisen hotellielämyksen vieraillemme. Tavoitteenamme on jatkossakin pysyä itäisen Suomen ykköshotellina niin laadulla, kuin määrällä mitattuna”, lupaa hotellinjohtaja Johanna Väätäinen.

Uudistuksen kokonaisbudjetti 5,8 miljoonaa euroa. Rakennustyöt alkavat maanantaina 14.11.2022. Uudistus on kokonaisuudessaan valmis kesäsesonkiin 2023.

 

Lisätietoja:

Osuuskauppa PeeÄssä
Johanna Väätäinen
hotellinjohtaja
puh. 050 5174801

Tomi Vierimaa
kiinteistöpäällikkö
044 719 7252

Rakennuspalvelu Saneko Oy
Matti Luostarinen
työpäällikkö, yrittäjä
045 808 9565